Rugbrød uden surdej

Lækkert og nemt rugbrød uden surdej


Opskrift til 1  rugbrød

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1t 30 min.

Ingredienser

  • 2 dl Finax skårne rugkerner
  • 3 dl vand
  • 2 dl øl
  • 3 dl kærnemælk
  • 1 tsk. fint salt
  • 10 g. gær
  • 2 dl frø, eks. solsikke, hørfrø, græskarkerner
  • 1 dl Finax hvedemel
  • 6 dl Finax rugmel

Del

Print

  1. Kom rugkerner og vand i en gryde og kog op. Lad simre 2-3 minutter under låg.
  2. Kom de kogte rugkerner i en skål. Rør øl, kærnemælk og salt heri.
  3. Smuldr gær heri og rør herefter solsikkefrø og de to slags mel i.
  4. Rør dejen rigtig godt og længe.
  5. Kom dejen i en smurt form og glat ud.
  6. Prik huller i dejen med en gaffel og dæk med film.
  7. Lad brødet hæve i 1½ time.
  8. Sæt ovnen på 200 grader og bag brødet i en time og femten minutter.
  9. Tag brødet ud og lad det afkøle helt, før du skærer det i skiver.