rugbroed

Rugbrød med tranebær og mandler

Lækkert og nemt rugbrød med tranebær og mandler


Opskrift til 1  rugbrød

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1t 30 min.

Ingredienser

  • 2 dl Finax skårne rugkerner
  • 3 dl vand
  • 2 dl hvidtøl
  • 3 dl kærnemælk
  • 1 tsk. fint salt
  • 10 g. gær
  • 1,5 dl frø, eks. solsikke, hørfrø, græskarkerner
  • 50 g mandelsplitter
  • 50 g. tørrede tranebær
  • 1 dl Finax hvedemel
  • 6 dl Finax rugmel

Del

Print

  1. Kom rugkerner og vand i en gryde og kog op. Lad simre 2-3 minutter under låg.
  2. Kom de kogte rugkerner i en skål. Rør øl, kærnemælk og salt heri.
  3. Smuldr gær heri og rør herefter solsikkefrø, mandler, tranebær og de to slags mel i.
  4. Rør dejen rigtig godt og længe.
  5. Kom dejen i en smurt form og glat ud.
  6. Prik huller i dejen med en gaffel og dæk med film.
  7. Lad brødet hæve i 1½ time.
  8. Sæt ovnen på 200°C (varmeluft = 175°C), og bag brødet i 1 og 15 minutter.
  9. Tag brødet ud og lad det afkøle helt, før du skærer det i skiver.