rugbrød

Rugbrød med kærnemælk

Hjemmebagt rugbrød smager fantastisk. Her en nem opskrift på lyst rugbrød uden kerner. God til julens julefrokoster.


Opskrift til 1 rugbrød

Køkkentid
20 min.

Ventetid
2 t 20 min.

Ingredienser

  • 500 g Finax Fuldkornsrugmel
  • 300 g Finax Groft rugmel
  • 200 g Finax Hvedemel
  • 6,5 dl økologisk kærnemælk
  • 50 g gær
  • 2 tsk. salt

Del

Print

  1. Gæren udrøres i den tempererede kærnemælk (ca. 30 °C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, og dejen æltes med en håndmixer (på højeste trin) eller i en røremaskine (på mellemste trin) i mindst 5 min. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  3. Herefter røres luften ud af dejen, der fyldes i smurt 2 L form.
  4. Brødet glattes, pensles med vand og prikkes med en gaffel.
  5. Rugbrødet efterhæver tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Bages i en forvarmet ovn i ca. 40-50 min. ved 200°C (varmeluft = 175°C).