Rugboller

Lækre og nemme rugboller med masser af smag. Perfekt til madpakken eller en frokost sandwich.

Rugboller lavet helt uden surdej og koldhævning. Derimod er de lavet med massere af kærlighed og god smag. Maria Vestergaard har været i køkkenet og udviklet de lækreste rugboller. Se også filmen, hvor Maria viser hvordan du laver rugbollerne.


Opskrift til 12 rugboller

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 45 min.

Ingredienser

25 g gær
4,5 dl kærnemælk
1 tsk. salt
1 tsk. mørk sirup (sukker eller honning)
200 g Finax hvedemel
50 g Finax økologiske klar til brug rugkerner
350 – 400 g Finax groft rugmel
Kærnemælk til pensling

Del

Print

Fremgangsmåde:

  1. Lun kærnemælken (ca. 30°C.) og opløs gæren heri. Tilsæt salt og mørk sirup og rør godt rundt.
  2. Kom hvedemelet i og rør dejen til en ensformig grød, og rør  herefter rugkernerne (klar til brug) i.
  3. Tilsæt rugmelet lidt ad gangen og ælt dejen igennem. Dejen skal være klistret og ikke tør
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 6o minutter.
  5. Form rugbollerne og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Pensl bollerne med kærnemælk og drys med græskarkerner.
  7. Lad dem efterhæve lunt og tildækket i ca. 30 minutter.
  8. Bag dem i en forvarmet ovn 190°C varmluft, i ca. 15 minutter.

Opskriften er udviklet af  Madblogger Maria Vestergaard. Få mere inspiration på hendes blog mariavestergaard.dk