Quinoasalat med melon og feta

Quinoa smager fantastisk i salat og giver god mæthed, her tilberedt med vandmelon, ærteskud og fetaost.

Maria Vestergaard har været i køkkenet og kreeret denne lækre og friske forårs-salat med quinoa,  serveret med Finax koldhævede fuldkornsboller. Quinoasalat er nemt at lave og du kan varierer som du har lyst til, derudover er quinoa naturligt glutenfri og samtidig en god kilde til protein. Du kan bruge Finax Økologiske Quinoa som tilbehør à la løse ris, i supper, til grød, postejer, gryderetter, salater og bagværk.


Opskrift til 4 portioner

Køkkentid
15 min.

Ventetid
20 min.

Ingredienser

Fyld:

  • ¼ vandmelon
  • 1 bundt ærteskud
  • 100 g feta ost
  • 10 mynteblade
  • 1 forårsløg
  • saften fra ½ citron
  • ½ tsk. havsalt

Del

Print

Fremgangsmåde:

  • Skyl quinoaen og kom dem i kogende vand tilsat salt.
  • Kog quinoaen i en gryde med vand, olie og salt i ca. 20 minutter eller til al vandet er fordampet og kernerne blevet bløde.
  • Lad de kogte quinoa køle helt af inden de vendes i salaten.
  • Del vandmelonen i både og skær skallen fra, og det røde frugtkød  i små mundrette tern.
  • Skyld ærteskudene i koldt vand og tør dem i et klæde efterfølgende.
  • Hak mynte og forårsløg fint.
  • Bland quinoa, ærteskud , forårsløg og mynte sammen i en stor skål og vend det sammen med salt og citronsaft.
  • Drys med knust fetaost.

Opskriften er udviklet af  Madblogger Maria Vestergaard. Få mere inspiration på hendes blog mariavestergaard.dk