glutenfri quinoabrod

Quinoabrød

Nemt og lækkert quinoabrød med gulerødder, der både kan både bages med glutenfri mel eller med almindelig mel.


Opskrift til 1 brød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 25 min.

Ingredienser

25 g gær
3 dl vand
1 spsk. olie
1 revet gulerod
2 tsk. salt
100 g Finax økologiske Quinoa
100 g Finax økologiske Hirseflager
100 g Finax økologiske Solsikkekerner
300 g Finax hvidhvedemel

Del

Print

  • Opløs gær i lunkent vand (ca. 30°C) og tilsæt resten af ingredienserne.
  • Ælt dejen i minimum 5 minutter, kom den derefter i en smurt bageform (1½ liter)
  • Lad hæve tildækket ved stuetemperatur i minimum 40 minutter.
  • Bag brødet 40 min. i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i midten af ovnen.
  • Det færdigbagte brød kan med fordel fryses ned – eventuelt i skiver

Tip: Ønsker du et mere luftigt brød, kan du udskifte fuldkornsmelet med 300 g Finax Tipo 00 Hvedemel

Se den glutenfrie version