Quinoabrød med rugkerner

Nogle gange har man brug for at prøve noget andet, end det man plejer, og Ditsen har med dette quinoabrød bagt et lækkert madpakkebrød, som også kan bruges til mellemmåltider.

Ditte Ingemann også kaldet Ditsen har bloggen The food club og har lavet en opskrift for finax, hvor kærligheden til økologiske frø og kerner kommer til udtryk. giv dig i kast med et lækkert quinoabrød med rugkerner, chiafrø og havregryn.


Opskrift til 1 brød

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 d. & 30 min.

Ingredienser

200 g Finax Økologiske quinoa

100 g Finax Økologiske havregryn

50 g Finax økologiske chiafrø + 1½ dl vand

2 spsk. Finax Økologiske poppede rugkerner

½ dl vand

1 tsk. havsalt

1 tsk. bagepulver

1 spsk. æblecidereddike

½ dl olivenolie

 

Del

Print

Fremgangsmåde

Kom quinoa og havregryn i en skål – dæk med rigeligt vand og lad det stå overdækket natten over.
Bland chiafrøene med 1½ dl vand og lad det ligeledes stå natten over.

Dræn næste dag quinoa- og havregrynsblandingen og kom det i en foodprocessor sammen med de gelerede chiafrø og de øvrige ingredienser, hold lidt af de poppede rugkerner tilbage.
Blend det hele godt sammen til en ensartet dej.
Hæld dejen i en form på 1 liter beklædt med bagepapir og top med poppede rugkerner.
Bag brødet i ovnen ved forvarmet ovn på 200°C (varmluft 175°C) i ca. 1½ time.
Lad brødet køle helt af, inden det skæres ud.
Opbevar brødet på køl, og kan med fordel ristet efter et par dage på køl.