proteinboller

Proteinboller med havre og quinoa – Finax brødblanding

Lav nemt velsmagende og sunde proteinboller med Finax Sport


Opskrift til 10 boller

Køkkentid
15 min.

Ventetid
1 t 20 min.

Ingredienser

4 dl lunkent vand
25 gram gær
1 pk proteinboller med havre og quinoa

Del

Print

  1. Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt brødblandingen.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter i røremaskine ved mellem hastighed eller med en grydeske.
  3. Form 10 boller med to skeer. Dyp skeerne i vand, sådejen ikke klister på skeerne. Placer på en bageplade med bagepapir. Pensl med vand og drys fx havregryn på toppen.
  4. Dæk bollerne til med et fugtigt viskestykke og lad dem hæve ved stuetemperatur i minimum 60 minutter.
  5. Bag bollerne i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i ca. 20 minutter.

Vil du koldhæve bollerne? Så skal du i stedet anvende 10 g gær . Du kan følge fremgangsmåden ovenfor, dog skal dejen hæve i køleskabet i minimum 6 timer – gerne natten over.