poelsehorn

Pølsehorn med fuldkornsmel og sesam

Lækre og nemme små pølsehorn med fuldkorn, perfekte til ungernes madpakke.


Opskrift til til 16 små pølsehorn

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t. 15 min.

Ingredienser

Fyld:

  • 16 stk.. ketchup
  • 16 små pølser
  • 1 æg til pensling
  • Lidt sesam til pynt

Del

Print

SÅDAN GØR DU

  1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, salt og mel (hold lidt mel tilbage).
  2. Ælt dejen godt i 10 min i en røremaskine eller i køkkenskålen med hånden.
  3. Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time
  4. Læg dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem, tilsæt evt. resten af melet.
  5. Del dejen i to store boller og rul dejen ud til runde cirkler. Del dem i hver i otte trekant slices.
  6. Smør ketchup på og læg en lille pølse på hver i den bredeste ende.
  7. Fold og rul sammen, fra den brede ende til den spidse.
  8. Læg pølsehornene på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  9. Pensl med æg og drys med sesam. Bag dem ved 200˚C (varmluft = 180 °C) i ca. 15 min.
  10. Tip: Hvis du vil spare tid kan du bruge Finax grovbolle blanding, den er fuldkornsmærket og nøglehulsmærket.