pizzasnegle

Pizzasnegle med fuldkorn, tomat og ost – Finax brødblanding

Nemme pizzasnegle med fuldkorn, lavet af Finax brødblanding til grovboller. Ideelle til madpakken og egner sig godt til at fryse ned

Ditte Julie har testet vores grovbolle blanding, og tryllet dejen til de lækreste pizzasnegle. Lav en stor portion pizzasnegle, frys dem og optø dem enkeltevis, når du mangler noget lækkert til madpakken.


Opskrift til ca. 25 pizzasnegle

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 t 40 min.

Ingredienser

  • 1 ps. Grovboller
  • 2 breve Finax tørgær (svarer til 50 g frisk gær)
  • 5½ dl vand (ca. 25°C, lidt koldere end lunkent)
  • 1 dåse tomatpuré
  • 1 tsk. tørret origano
  • 1 pose revet ost (200 g)
  • 2 nip salt
  • 1 æg, pensling

Del

Print

Fremgangsmåde:

  1. Bland posens indhold med Finax tørgær i en skål, og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter med hænderne eller  i en røremaskine ved mellemste hastighed.
  3. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
  4. Udrul dejen på et meldrysset bord (60 x 40 cm).
  5. Rul dejen ud til en plade (ca. 35 x 35 cm).
  6. Smør tomatpuré ud på dejen, og drys med origano, revet ost og salt.
  7. Pres det hele let ned i dejen. Rul dejen stramt sammen på den lange led og skær ca. 25 pizzasnegle.
  8. Placer dem på nogle bageplader beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 20-30 minutter.
  9. Pensl snegle med et sammenpisket æg og bag sneglene ved 210˚C (varmluft = 190 °C) i ca. 10-12 minutter.
  10. Lad dem køle af (de kan sagtens fryses ned).

Har du ikke en Finax Bolleblanding ved hånden, kan du lave din bløddej selv fra bunden, få opskriften her.