Glutenfri pizzadej

Den glutenfri pizzadej er vores opskrift på en vellykket glutenfri pizza. Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan fylde på

Den glutenfri pizzadej er perfekt for dig, der vil undgå gluten i hverdagen. Dejen til pizzabunden kræver få ingredienser og er let at lave med vores Finax Glutenfri Melmix. Det er bare at komme i gang, og fylde det på, som du elsker. Det er helt op til dig, om det skal være en klassisk pizza, hvid pizza eller en helt tredje slags.

Se opskrift
Glutenfri pizzadej

Køkkentid
30 min.

Ventetid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri pizzadej: 3 ud af 5 baseret på 197 anmeldelser

Opskrift

1 pizza

30 g gær
2 dl fingervarmt vand
2 spsk. olie
1 tsk. salt
5,5 dl Finax Glutenfri Melmix (330 g)

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Smuldr gæren i en skål. Hæld vandet over gæren og rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt olie, salt og melmix. Ælt dejen grundigt i en røremaskine eller med hænder i ca. 5 min.
  3. Lad hæve ca. 30 min. til dobbelt størrelse.
  4. Rul eller tryk dejen ud på en plade med bagepapir. Form den til en rund pizza – ca. 20 cm i diameter og 1 cm tyk.
  5. Lad den hæve i 15 min. Sæt ovnen på 225ºC.
  6. Forbag pizzabunden midt i ovnen i 5-7 min. Læg derefter fyldet på.
  7. Bag i yderligere 10-15 min. afhængigt af fyldet.

Et godt tip: Kun fantasien sætter grænsen for valg af fyld. Man kan eksempelvis bruge reven ost, fint strimlet skinke eller pølse, tomat, ananas og løg.

Du kan fryse forbagte pizzabunde ned.