pirogger

Pirogger med fuldkorn

Prøv denne lækre opskrift på pirogger med fuldkorn, perfekte til ungernes madpakke.


Opskrift til 15 pirogger

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 15 min.

Ingredienser

Fyld:

  • 1 lille glas pizzasovs
  • 150 g skinke i strimler
  • 100 g revet mozzarella
  • 1 æg til pensling

Del

Print

  1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, salt og mel (hold lidt mel tilbage).
  2. Ælt dejen godt i 10 min i en røremaskine eller i køkkenskålen med hånden.
  3. Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time.
  4. Læg dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  5. Rul dejen ud til en plade (ca. 35 x 35 cm) og udstik med en rund form eller skål 15 stykker. (Diameter ca. 10 cm)
  6. Smør pizzasovs på dejstykkerne og fordel ønsket fyld ovenpå, eks. skinke og ost eller kødsovs.
  7. Fold sammen, til en halvcirkel, og luk kanterne med en gaffel.
  8. Læg piroggerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  9. Pensl med æg og bag piroggerne ved 200˚C (varmluft = 180 °C) i ca. 15 min.

Tip: Hvis du vil spare tid kan du bruge Finax grovbolle blanding, den er fuldkornsmærket og nøglehulsmærket. Pirogger er en god anledning til at bruge resterne fra aftensmaden, eks. kødsovs.