Overnight grød med quinoa – Glutenfri

Nem overnight grød med quinoa, havregryn og chiafrø, serveret med friske bær, skyr og nødder. En grød der giver en god og mættende start på dagen.

Der er mange udgaver af en overnight grød, denne udgave er med quinoa, havregryn og chiafrø, og udviklet er dygtige madblogger Maria Vestergaard. En overnight grød er en kold grød, der trækker natten over. Det giver en nem og mættende morgenmad næste morgen. Den er nem at have med på farten, eller perfekt til når morgenen skal gå lidt stærkt. Når grøden har trukket, toppes den med frisk frugt eller bær, skyr og ristede nødder.

Se opskrift
overnight grød

Køkkentid
20 min.

Ventetid
På køl natten over


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Overnight grød med quinoa – Glutenfri: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Sådan gør du

  1. Aftenen før koges quinoa med vand og salt i ca. 15 minutter, til kernerne er blevet bløde og al vandet er fordampet.
  2. Den kogte quinoa blandes med havregryn, chiafrø, mælk og most banan.
  3. Grødblandingen stilles på køl natten over i et tætsluttet bæger.
  4. Næste morgen serveres grøden med frisk frugt, nødder og skyr.

Et godt tip: Mangler du inspiration til flere typer af kold grød? Det er altid skønt at have en grød klar i køleskabet. Prøv fx en klassisk chiagrød, en kold grød med æble lavet på havregrødsrester eller hvad med en powergrød med spiret quinoa? Find en masse inspiration til en sund og mættende morgenmad i vores opskriftsunivers her.

Quinoagrød med chiafrø Quinoagrød