Ølandsbrød – Finax brødblanding

Finax Ølandsbrød er en smagfuld blanding af ølandshvede og almindelig hvede fra udvalgte danske kornmarker og tilsat speltsurdej. En hurtig løsning, når der skal godt hjemmebag på bordet.


Opskrift til 2 brød eller 18 boller

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 time 50 min.

Ingredienser

  • 1 ps. Finax Ølandsbrød
  • 2 breve Finax tørgær (svarer til 50 g frisk gær)
  • 5½ dl vand (ca. 28°C, lidt koldere end lunkent)

Del

Print

Fremgangsmåde:

  1. Bland posens indhold med Finax tørgær i en skål, og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i mindst 10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
  3. Del dejen i 2 lige store stykker, og lad dem hvile tildækket i 10 minutter ved stuetemperatur.
  4. Form 2 brød og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Dæk dem til, og lad dem hæve i 40-50 minutter eller til dobbelt størrelse.
  5. Bag brødene i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) ca. 40 minutter.

Tip: Du kan også forme 18 velsmagende boller af dejen. De skal bage i ca. 20 minutter ved 220°C (varmluft 200°C). Følg opskriften ovenfor.