Nytårsdessert med havtorn og saltet marengs

Nytårsdessert med et tvist! Prøv denne lækre dessert bestående af cookiebund, havtornsganache og saltet marengs

Nytårsdesserten må gerne være ekstra lækker og flot. Ditte Julie har kreeret den fineste nytårsdessert med havtorn og saltet marengs


Opskrift til 6 stk.

Køkkentid
50 min.

Ventetid
1 time

Ingredienser

Cookie bund med hampefrø
1 god vaniljestang
60 g lyst rørsukker
100 g blødt smør
1 æg, str. M/L
2 æggeblomm
200-220 g Finax Kage hvedemed
40 g Finax hampefrø

Havtornsganache
200 g havtorn (friske eller frosne)
2 spsk citronsaft

Saltet marengs
100 g past. æggehvider
100 g hvidt sukker
lidt havsalt
lidt orange pastafarve
140 g god hvid chokolade

 

Del

Print

Fremgangsmåde

Cookie bund med hampefrø

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
  2. Pisk vaniljesukker, sukker og smør lyst og luftigt.
  3. Tilsæt æg og æggeblommer. Sigt hvedemel i massen og vend det sammen.
  4. Rist hampefrøene af på en varm pande og vend dem i dejen.
  5. Kom dejen i en sprøjtepose og klip et passende hul.
  6. Fyld Lexué formene med dejen – de skal fyldes til den markeret kant på formene*.
  7. Bag formene med dej i ca. 20 min. ved 175 grader varmluft.
  8. Lad bundene køle helt af inden de forsigtig befries fra formene.

*Formene er fra Lékué. Har du ikke formene fra Lékué og ikke ønsker at investerer i dem, kan dejen kommes i muffinsforme. Pres et hul i midten af dejen for at kunne gøre plads til fyldet.

Havtornsganache

  1. Varm havtorn og citronsaft op i en gryde.
  2. Sigt massen igennem en si og pres så meget saft ud af havtornene som muligt.
  3. Gem saften og kasser resten.
  4. Hak chokoladen groft og kom det op i en skål.
  5. Hæld 1 dl varm havtornssaft over chokoladen og rør det forsigtigt glat og blankt. Lad det køle en smule.
  6. Fyld bundene op med havtornsganagche og stil dem på køl.
  7. Gem overskydende ganache til at afslutte kanten med.

Saltet marengs

  1. Smelt sukker og æggehvider over et vandbad til sukkeret er opløst.
  2. Hæld massen op i en røremaskine og pisk nu massen til en sej marengs – massen skal være helt kold.
  3. Tilsæt lidt salt, og pisk den glat og lækker.
  4. Pensl en sprøjtepose med lidt pastafarve og fyld den med marengs.

Placer dine kager på et fad og afslut kanten med overskydende havtornsganache. Brug en ske og hæld gerne lidt ud over kanterne. Afsæt nogle fine marengstoppe og dekorer med rød skovsyrer.

Finax Kage Hvedemel er lavet af dansk vinterhvede, der har et lavere indhold af gluten end almindelig hvedemel til fx brød. Finax Kage Hvedemel gør dit bagværk ekstra luftigt og saftigt, samt giver dine småkager og tærtebunde det rette knæk. Har du ikke Finax Kage Hvedemel, kan du udskifte med en almindelig hvedemel.