Nemme kanelsnegle – Finax brødblanding

Lav nemt lækre, lune hjemmebagte kanelsnegle med Finax Bolleblanding. De er perfekte til fødselsdagen, weekenden, eller når I bare gerne vil hygge jer.


Opskrift til 18 kanelsnegle

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 time 20 min

Ingredienser

  • 1 ps. Finax Boller eller Finax Grovboller
  • 2 breve Finax tørgær (svarer til 50 g frisk gær)
  • 4½ dl vand (ca. 25°C, lidt koldere end lunkent)

Remonce:

  • 250 g smør
  • 100 g sukker
  • 150 g brun farin
  • 2-3 spsk kanel

Glasur:

  • 200 g flermelis
  • ca. 3 spsk. vand eller past. æggehvide

Del

Print

Fremgangsmåde:

  1. Bland posens indhold med Finax tørgær i en skål, og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellemste hastighed. Lad dejen stå og hvile imens remoncen laves.
  3. Bland smør,sukker, farin og kanel til en ensartet masse. Må ikke røres for længe, da sukker krystallerne ødelægges og ikke kan karamellisere.
  4. Rul dejen ud på et mel drysset bord til en firkant, 20 x 30 cm. Fordel remoncen med en spartel og rul dejen sammen.
  5. Skær stangen i 18 stykker, og sæt sneglene på en bageplade med bagepapir, eller i et smurt ildfastfad, og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  6. Pensl de færdighævede snegle med vand eller æg, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 9-12 minutter, til de er gyldne.
  7. Lad sneglene køle af på en rist og pynt dem med glasur.

Har du ikke en Finax Bolleblanding ved hånden, kan du lave din bløddej selv fra bunden, få opskriften her.