banankage

Nem banankage

Nem banankage er altid et hit. Her en klassisk version med chokolade. Den er nem og let at lave og smager rigtig godt.


Opskrift til 1 kage, ca. 10-12 stykker

Køkkentid
20 min.

Ventetid
35 min.

Ingredienser

  • 2 æg
  • 200 g sukker
  • 125 g smør
  • 4 modne bananer
  • 50 g mørk chokolade
  • 200 g Finax hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver

Del

Print

  1. Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
  2. Smelt smørret, og lad afkøle.
  3. Mos bananerne, gem en til dekoration. Hak chokoladen groft.
  4. Bland mel og bagepulver sammen, og rør det i æggemassen.
  5. Kom herefter det afkølede smør, de moste bananer i dejen og hakket chokolade i dejen.
  6. Fordel kagen i en smurt bageform, flæk en banan og pres den ned i dejen.
  7. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175°C (varmluft = 165°C) i ca. 35 minutter.
  8. Stik i kagen med en kødnål, for at se om den er færdigbagt. Hænger dejen ved, bages kagen lidt længere.