Perlebygsalat

Nem og lækker salat med fuldkorn

Det er nemt at lave en lækker salat med Finax klar til brug kerner, lidt fyld og en god dressing!


Opskrift til 4 personer

Køkkentid
20 min.

Ventetid
5 min.

Ingredienser

  • 1 pose Finax klar til brug fuldkorns perlebyg eller Finax klar til brug rugkerner
  • 500 g ærtebælge
  • 3-4 gulerødder
  • 1 par store håndfulde persille
  • Lidt frisk mynte, eller anden krydderurt

Dressing: 1 spsk. æblecidereddike eller hvidvinseddike, 1/4 dl. olie, saft fra 1 lime, 1 tsk. honning, salt og peber

Del

Print

  1. Hæld kogende vand over Finax klar til brug kerner og lad dem stå at trække i 5 min.
  2. Hæld vandet fra og køl dem af.
  3. Pil ærter fra ærtebælge og skræl gulerødder og skær dem i små stykker.
  4. Hak persille, mynte og mandler groft.
  5. Bland ærter, gulerødder, persille, mynte og mandler med bygkernerne.
  6. Bland alle ingredienser til dressingen og smag til – tilsæt evt. mere alt efter smag.
  7. Vend det hele sammen, og opbevar salaten i køleskabet indtil servering.