Glutenfri brunchboller

Er der noget bedre end nybagte glutenfrie morgenboller?


Opskrift til ca. 12 boller

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 15 min.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl vand
  • 2 spsk. olie
  • 1½ tsk. salt
  • 2 spsk. Psyllium
  • 2 spsk. sirup
  • 420 g (ca. 7 dl) Finax Glutenfri Melmix eller Grov Melmix
  • 80 g (ca. 3 dl) Glutenfri Crispy Flakes, havregryn eller müsli
  • 50 g (ca. 1 dl) solsikkekerner, eller hørfrø, rosiner, hakkede tørrede abrikoser

Del

Print

  1. Bland Psyllium og gær med vandet og lad blandingen trække ca. 10 min.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne (gem dog lidt melmix til at drysse på bordet) og ælt i en røremaskine eller med hænderne i ca. 5 min.
  3. Lad dejen hvile i skålen i ca. 10 min., dækket med et viskestykke.
  4. Strø lidt melmix på bordet. Form dejen til en pølse – ca. 7 cm i diameter. Del pølsen i 12 stykker og form dem til boller.
  5. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Dæk med et viskestykke og lad dem efterhæve ca. 40 min.
  6. Pensl med vand og drys med glutenfri müsli, havregryn eller crispy flakes
  7. Bages midt i ovnen ved 250ºC i 12-15 min.