Minirugbrød med frø

De små brød er ikke rigtige rugbrød, men bagt med rugmel, hvedemel og sesamfrø. Det giver en mildere smag. Perfekt til en sandwich eller skole-snacks til madpakken.


Opskrift til ca. 10 stk.

Køkkentid
35 min.

Ventetid
55 min.

Ingredienser

  • 1 dl yoghurt naturel
  • ca. 3-4 dl. vand
  • 1 spsk. sirup
  • 3 tsk. salt
  • 1½ spsk. olie
  • 25 g gær
  • 1 dl sesamfrø, solsikkekerner, hørfrø eller græskarkerner
  • 250 g groft rugmel
  • 200-250 g hvedemel
  • ca. 1 dl frø til drys

Del

Print

  • Rør yoghurt, vand, sirup, salt, olie og gær sammen.
  • Rør herefter frø/kerner og rugmel i.
  • Kom hvedemel i og ælt til en fast og smidig dej
  •  Lad den hæve tildækket i 1-2 timer ved stuetemperatur.
  • Slå luften ud af dejen og form den til en tyk aflang rulle.
  • Tryk den i lidt firkantet facon, pensl med vand, og tril i sesamfrø.
  • Skær den i 10 stykker og sæt dem på en bageplade med bagepapir, tryk dem lidt flade, og lad dem efterhæve i 30 min.
  • Bag dem  i en forvarmet ovn i ca. 20-25 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).
  • Afkøl på rist.

Tip! Brødene kan fryses.