rugbrod

Mildt rugbrød med kærnemælk

Børnenes favorit - uden kerner, men stadig masser af fuldkorn fra rugmel.


Opskrift til 1 stort rugbrød

Køkkentid
25 min.

Ventetid
2 timer

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 7 dl økologisk kærnemælk
  • 700 g Finax Groft rugmel
  • 300 g Finax Hvedemel
  • 3 tsk. salt

Del

Print

Nemt og lækkert rugbrød uden kerner og med en god syrlig smag kærnemælk. Opskriften er med en høj andel rugmel, og indeholder derfor godt med fuldkorn. Når du bager med Finax rugmel – bager du med dansk mel – dyrket – høstet og malet i Danmark.

Fremgangsmåde:

  1. Rør gæren ud i den lune kærnemælk (ca. 30°C) og tilsæt herefter resten af ingredienserne.
  2. Ælt dejen i en røremaskine (på mellemstetrin), eller med en håndmixer (på højeste trin) i mindst 5 minutter.
  3. Lad derefter dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  4. Rør luften ud af dejen, og fyld den i en smurt 2 l form. Glat dejen med bagsiden af en våd ske, og prik huller med en gaffel på overfladen.
  5. Lad rugbrødet efterhæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  6. Bag på nederste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 175°C) i ca. 60 minutter.

Tip: Vil du gerne have et brød med kerner, kan du kan tilsætte 2 dl blandede frø til dejen, fx hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner.