Rustikke Manitobaboller

Hvis sprød skorpe og luftig brød er noget for dig, skal du prøve denne opskrift på lækre boller bagt med den kraftige Øko Manitoba Hvedemel.

Disse boller er perfekte til dig der elsker det mere rustikke brød, men også gerne vil have luftig og sprød skorpe.


Opskrift til ca. 20 boller

Køkkentid
40 min.

Ventetid
2 timer

Ingredienser

Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Rist sesamfrø ved 150°C i 20 minutter.
  2. Opløs gæren i det kolde vand og tilsæt derefter de øvrige ingredienser undtagen salt.
  3. Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den slipper kanterne på skålen – brug en røremaskine.
  4. Tilsæt salt til dejen, og ælt yderligere i 2 min., til dejen er glat og elastisk. Hæld dejen over i en olieret skål og lad dejen hæve i 1-2 timer i køleskab, helst natten over, det giver brødet mere smag.
  5. Fordel lidt hvedemel på bordet og hæld dejen ud herpå. Fold dejen sammen – gerne flere gange således dejen bliver stram.
  6. Del dejen i 20 lige store stykker, form derefter bollerne, og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  7. Lad bollerne hæve tildækket i 60 minutter et lunt sted. Herefter bages bollerne i en forvarmet ovn ved 220 °C (Varmluft 200 °C) på midterste rille i ca. 20 min.
  8. Lad bollerne køle af på en bagerist.