Madpakkerugbrød

Nemme madpakkerugbrød ideelt i madpakken eller til mellemmåltidet.


Opskrift til 16 små rugbrød

Køkkentid
25 min.

Ventetid
4 t 10 min.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 1/2 dl kærnemælk
  • 1 1/2 dl mørk øl
  • 1 pose Finax økologiske rugkerner klar til brug (eller 150 g Finax Rugkerner og 1 dl kogende vand)
  • 300 g Finax Økologiske frø, eks. græskarkerner, solsikkekerner og hørfrø
  • 1 1/2 tsk. salt
  • 250 g Finax rugmel
  • 100 g Finax Fuldkornshvedemel

Del

Print

  1. Rør gæren ud i kærnemælken og tilsæt alle øvrige ingredienser
  2. Ælt dejen godt i 10 min i en køkkenmaskine eller i køkkenskålen med hånden
  3. Kom dejen i en lav bradepande med bagepapir, ca. 20×30 cm., fordel dejen med hænderne og drys med græskarkerner
  4. Del dejen med en kniv i 16 små brød og lad den hæve i bradepanden tildækket i 3 timer
  5. Bag mini rugbrødene ved 180˚C (varmluft = 160 °C) i ca. 1 time og 10 min.

Tip: Hvis du vil spare tid kan du bruge en Finax rugbrødsblandning