Madbrød med ramsløg og havsalt – Finax brødblanding

Er der noget bedre end udsigten til sol og grill i det fri? Det skulle da lige være smagen af lunt nybagt brød


Opskrift til 1 brød

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t 30 min.

Ingredienser

Del

Print

    1. Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt melblandingen Finax Madbrød.
    2. Ælt dejen i 10 minutter i en røremaskine ved mellem hastighed, til dejen slipper siderne på skålen. Hvis du ønsker et mere luftigt brød, kan du tilsætte op til ½ dl vand mere efter 8 minutters æltning. Ælt derefter dejen i 2 minutter mere. Dejen må gerne være lidt klistret.
    3. Lad dejen hæve tildækket i en olieret skål i 60 minutter.
    4. Hæld dejen ud i en slip-let ovnfast form (ca. 26×20 cm) og træk dejen ud til formens kanter eller fordel dejen på en bageplade
      med bagepapir.
    5. Pres huller i dejen med fingrene, pensl med olie og afslut med krydderiblanding på toppen efter smag og behag. Jo mere krydderiblanding, des mere havsalt smag.
    6. Lad derefter dejen efterhæve tildækket i 30 minutter.
    7. Forvarm ovnen til 260°C og sænk så temperaturen til 240°C (varmluft 220°C). Bag madbrødet i midten af ovnen i 20-25 minutter.

Tip! Tilsæt 1/3 del af krydderiblandingen i dejen, det vil give et spændende Madbrød med en anden smagsoplevelse.

DENNE OPSKRIFT KAN BAGES PÅ GRILL, SE HVORDAN DU BAGER BRØD PÅ GRILL HER >>