Madbrod med rodfrugter

Madbrød med rodfrugter – Finax brødblanding

Der er ikke noget bedre en nybagt brød til en suppe. Her tilsat med rodfrugter og fetaost... mums!


Opskrift til 1 madbrød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 30 min.

Ingredienser

2,5 dl lunkent vand
20 g gær
1 pakke Finax Madbrød
2-3 spsk. olie til pensling
70 g gulerødder
70 g rødbede
70 g fetaost

Del

Print

  1. Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt melblandingen Finax Madbrød.
  2. Ælt dejen i 10 minutter i en røremaskine ved mellem hastighed, til dejen slipper siderne på skålen. Hvis du ønsker et mere luftigt brød, kan du tilsætte op til ½ dl vand mere efter 8 minutters æltning. Ælt derefter dejen i 2 minutter mere. Dejen må gerne være lidt klistret.
  3. Lad dejen hæve tildækket i en olieret skål i 60 minutter.
  4. Hæld dejen ud i en slip-let ovnfast form (ca. 26×20 cm) og træk dejen ud til formens kanter eller fordel dejen på en bageplade
    med bagepapir.
  5. Skræl og skær rodfrugterne i små stave eller tern.
  6. Pres huller i dejen med fingrene, pensl med olie, og fordel skåret rodfrugter  og afslut med krydderiblanding på toppen efter smag og behag. Jo mere krydderiblanding, des mere havsalt smag.
  7. Lad derefter dejen efterhæve tildækket i 30 minutter.
  8. Forvarm ovnen til 260°C og sænk så temperaturen til 240°C (varmluft 220°C). Bag madbrødet i midten af ovnen i 20-25 minutter.
  9. Drys feta hen over brødet og server madbrødet til en lækker suppe.

Udviklet af dygtige Madblogger Maria Vestergaard. Få mere inspiration på hendes blog mariavestergaard.dk