Glutenfri lyst madbrød

Dette brød er perfekt skiveskåret med charcuterie eller ost, og som tilbehør til suppe eller andre retter – præcis som det er!


Opskrift til 1 brød

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 t 10 min.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl lunkent vand (37 grader)
  • 30 g smeltet margarine eller 2 spiseskefulde olie
  • 1-1,5 teskefuld salt
  • 450 g Finax Glutenfri Melmix (ca. 7,5 dl)

Del

Print

  1. Opløs gæren i det lunkne vand
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser. Vej gerne melet, eftersom gultenfrit mel er meget let at trykke sammen
  3. Pisk dejen kraftigt med maskinen i ca. 5 min.
  4. Hæld massen i en smurt aflang form, ca. 1,5 l
  5. Lad brødet hæve under et viskestykke i ca. 35 min.
  6. Bag brødet i den nederste del af ovnen på 200 grader i ca. 25 min.
  7. Lad brødet køle af på en rist med et viskestykke over. Vil man have en hård skorpe, skal man lade brødet køle af uden viskestykke over.

I videoen i højre side af skærmen viser Eva dig, hvordan du bedst bager dit brød.