Lyst fuldkornsbrød


Opskrift til 1 stk.

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t. 5 min.

Ingredienser

  • 500 g Finax HvidHvede® mel
  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 3 spsk. olie
  • 1½ tsk. salt
  • 2 tsk. flydende honning

Del

Print

SÅDAN GØR DU

  1. Gæren opløses i den tempererede vand (ca. 25°C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af HvidHvede® melet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere HvidHvede® tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Herefter slås luften ud af dejen, der formes til et brød.
  5. Brødet efterhæver på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min., tildækket og ved stuetemperatur.
  6. Brødet ridses og pensles med vand.
  7. Bages i en forvarmet ovn i ca. 25-30 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).