Kringle med appelsinremonce

En skøn kringle der er fyldt med lækker remonce med et twist af appelsin. Smagen er julet og sød, ligesom den skal være. En perfekt kringle at bage til julens bagværk.

Maria Vestergaard har lavet denne kringle til at forsøde den mørke tid. Den skønne bløddej fyldt med en cremet appelsinremonce, er slet ikke til at stå for. Hvem elsker ikke nybagt kage af den gamle skole? Forkæl dig selv, familie og venner med denne skønne kringle.

Se opskrift
kringle

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t. 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kringle med appelsinremonce: 5 ud af 5 baseret på 8 anmeldelser

Opskrift

8-10 personer

Kringle
20 g gær
80 ml mælk
1 æggeblomme
20 g sukker
1 tsk. salt
½ tsk. kardemomme
300 g Valsemøllen Hvedemel
150 g smør

Remonce
100 g marcipan
100 g sukker
100 g blødt smør
fintrevet skal af øko appelsin

Pensling
1 æggehvide
25 g perlesukker
25 g mandler

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i mælken og tilsæt sukker, salt, kardemomme og æggeblomme.
  2. Tilsæt smør og herefter mel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem.
  3. Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 60 min.
  4. Imens laves remonce ved at ælte alle ingredienserne sammen.
  5. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en størrelse der ca. svarer til 100*15 cm.
  6. Fordel remonce langs hele julekringlen.
  7. Fold dejen ind over midten og form en kringle.
  8. Placer den på en bageplade beklædt med bagepapir.
  9. Pensl med æggehvider og drys med hakkede mandler og perlesukker.
  10. Bag kringlen i ovnen ved 180 graders varme (varmluft) i ca. 15-20 min.

Lad din kringle køle helt ned inden servering.

Et godt tip: Hvis du vil have en helt klassisk kringle, kan du også sagtens udelade appelsinen i din remonce.

kringle kringle kringle  kringle