Koldhævede proteinboller med chiafrø – Finax brødblanding

Finax proteinboller indeholder godt med protein og masser af fuldkorn, der giver god smag og en saftig krumme – det nemme valg for dig med fokus på sund livsstil og gode kostvaner.


Opskrift til 10 stk.

Køkkentid
15 min.

Ventetid
6 t. 20 min.

Ingredienser

Del

Print

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt brødblandingen.
  2. Ælt dejen i 2-3 min med en grydeske eller i en røremaskine ved mellem hastighed
  3. Dæk skålen til og lad dejen hæve i køleskabet i minimum 6 timer – gerne natten over.
  4. Form bollerne med to skeer og placer på en bageplade med bagepapir. Pensl med vand og drys fx Finax økologiske chiafrø på toppen.
  5. Bag bollerne i midten af en forvarmet ovn 240°C (varmluft 225°C ) i 18-20 min.

Vil du bage straks og springe koldhævningen over? Så skal du i stedet anvende 20 g gær og lunkent vand. Du kan følge fremgangsmåden ovenfor, dog skal du ælte dejen i mindst 10 min., for at sikre alt vandet bliver optaget af det høje fuldkornsindhold, og dejen skal hæve 1 time ved stuetemperatur.