musliboller

Koldhævede müsliboller

Lækre "snaskede" müsliboller udviklet af Ditte Julie Jensen - den store bagedyst 2015


Opskrift til

Køkkentid
30 min.

Ventetid
på køl 8-24 timer

Ingredienser

5 dl vand, koldt
15 g gær
100 g Finax 3-korns blanding
100 g Finax speltmel fuldkorn
100 g nødder (du bestemmer, bland gerne flere slags)
100 g tørrede frugt (du bestemmer, bland gerne flere slags)
2 spsk mørk sirup
1 spsk fint salt
300 g Finax hvedemel
1 æg til pensling
Lidt havregryn at drysse bollerne med

Del

Print

  • Opløs gæren i koldt vand og tilsæt de øvrige ingredienser (hak evt. nødder og tørrede frugt groft).
  • Lad dejen ælte i en røremaskine i ca. 10 min. med en dejkrog. Dejen må meget gerne være klistret.
  • Hæld dejen over i en ren skål, og beklæd skålen med film og et rent viskestykke. Stil dejen i køleskabet i 8-24 timer.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord, og ælt dejen kort sammen. Form 12-15 boller og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 30 min.
  • Pisk ægget sammen og pensle bollerne og drys med havregryn.
  • Bollerne bages i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 18-20 min.
  • Lad dem køle af på en bagerist.

TIP: Du kan vælge at lave dejen om aften og have lækre müsliboller klar til om morgen, eller du kan lave dejen om morgen, og kun lave halvdelen af dejen om eftermiddagen og sidste del næste morgen – på denne måde har du friskbagte boller flere gange. 

Find flere lækre opskrifter på “snasket” bagværk og lækre smukke kager fra Ditte Jule Jensen – den store bagedyst 2015: dittejuliejensen.dk