brunchboller

Koldhævede Brunchboller – Finax brødblanding

Vores økologiske brunchboller er fyldt med smag og masser af gode råvarer, alle sammen økologiske, så du med god samvittighed kan kredse lidt ekstra om dem, du holder af.


Opskrift til 10-12 boller

Køkkentid
20 min.

Ventetid
på køl 6-24 timer

Ingredienser

Del

Print

Fremgangsmåde:

  1. Rør gæren ud i lunkent vand (ca. 28°C) og tilsæt pakkens indhold.
  2. Rør dejen sammen med en røreske og ælt i ca. 5 minutter.
  3. Dæk skålen til og lad dejen hæve i køleskab i minimum 6 timer (maksimum 24 timer).
  4. Form ca. 10-12 boller med en ske eller fugtig hånd og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Drys evt. med solsikkekerner eller havregryn.
  5. Forvarm ovnen til 240°C, sænk temperaturen til 225°C (Varmluft 200°C) og bag bollerne i midten af oven i 15-20 minutter.

opskrift-illustration-brunchboller

Tip: Hvis du vil springe koldhævningen over, skal du bare bruge 25 g gær i opskriften i stedet for og lade dejen hæve 60 minutter ved stuetemperatur. De færdigbagte boller bliver lidt mildere i smagen.