klejner

Klejner

Sprøde og bløde juleklejner med kardemomme. Denne opskrift er nem og lækker og du vil med garanti sprede julestemning og glæde.


Opskrift til ca. 40 klejner

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 time

Ingredienser

  • 1 æg
    100 g sukker
    50 g smør
    3 spsk madlavningsfløde 18%
    ½ tsk stødt kardemomme
    1 spsk fintrevet økologisk citronskal
    1 tsk friskpresset citronsaft
    200 g hvedemel
    500 g palmin til kogning/bagning

Del

Print

  1. Pisk æg og sukker i ca. 5 minutter til det er lyst og luftigt.
  2. Tilsæt smeltet smør, fløde, kardemomme, citronskal og -saft.
  3. Rør melet i og lad dejen hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
  4. Tag dejen ud på et meldrysset bord. Ælt dejen let og del den i 2 portioner.
  5. Rul en portion ud til en firkant (ca. 20 x 30 cm). Skær den på den lange led i 3 cm brede strimler.
  6. Skær strimlerne over på skrå (ca. 8 cm lange). Skær et lille rids i midten af hver klejne og træk den ene spids gennem ridset så siderne får en snoning.Gentag udrulningen med den anden portion dej.
  7. Varm palminen op i en lille, dyb gryde ved jævn varme.For at se om palminen har rette temperatur, tjek med en tandstik, når det syder, har palminen den rette temperatur.
  8. Læg forsigtigt 2-3 klejner i det varme fedtstof og kog/bag dem til de er gyldne – vend dem et par gange.
  9. Klejnerne skal hurtigt stige op til overfladen. Hvis de bliver liggende på bunden, er fedtstoffet ikke varmt nok.
  10. Tag klejnerne op og læg dem på fedtsugende papir.