peberkager

Klassiske peberkager

Peberkager hører julebagningen til, en familievenlig småkage der kan dekoreres så fint.

Lad duften af jul sprede sig med disse klassiske peberkager. Peberkagedejen kan holde sig en uge i køleskabet, så kan du nemt forberede dejen i forvejen og bage kagerne med børnene når ind passer ind.


Opskrift til ca. 50 stk.

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2 timer

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 200 g sirup
  • 150 g brun farin
  • 1 tsk. peber
  • 1 tsk. st. ingefær
  • 1 tsk. st. kardemomme
  • 3 tsk. st. kanel
  • 2 tsk. natron
  • 1 æg
  • 500 g  Finax hvedemel

Flormelis og æggevide til glasur

Del

Print

  1. Smelt smør, sirup og farin over svag varme.
  2. Rør krydderier og natron i og lad blandingen køle lidt af.
  3. Kom æg og mel i og ælt dejen godt igennem.
  4. Stil dejen tildækket på køl i et par timer, gerne natten over – eller længere.
  5. Rul dejen ud i 3 mm tykkelse og udstik i de ønskede forme og figurer.
  6. Bag peberkagerne ved 200°C  i ca. 5-6 min. til de har fået en flot gyldenbrun farve.
  7. Pynt med glasur eller royal icing.

perberkage