Klassiske fastelavnsboller med creme og festlig glasur

Den klassiske fastelavnsbolle med creme og festlig glasur perfekte til alle de udklædte børn og barnlige sjæle


Opskrift til 12 boller

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 10 min

Ingredienser

  • korn af 1 vaniljestang
  • 1,5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 knivspids salt
  • 100g blødt smør
  • 1 æg
  • 400-450 g Finax hvedemel
  • æg til pensling

Creme:

  • korn af 1 vaniljestang
  • 2 spsk. Sukker
  • 4 æggeblommer
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 2,5 dl mælk

Pynt med hvid- og chokoladeglasur

Del

Print

Boller op, og boller ned…  Når prinsesser, ninjaer, løver og superhelte begynder at ses i gadebilledet, ved vi, at det er Fastelavn – og traditionen tro skal der være søde fastelavnsboller til alle de udklædte børn og barnlige sjæle. Maria Vestergaard har været i køkkenet og udviklet disse lækre og børnevenlige fastelavnsboller med creme. En nem opskrift alle kan være med på.

Fremgangsmåde:

  1. Del vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud i mælken.
  2. Lun mælken (30-35°C ) og opløs gær, sukker og salt heri.
  3. .Kom mælkeblandingen i en røreskål og tilsæt smør, æg og halvdelen af hvedemel, og rør dejen godt sammen.
  4. Tilsæt resten af hvedemel og ælt dejen godt igennem.
  5. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 45 minutter.
  6. Lav cremen imens dejen hæver. Se fremgangsmåde på Creme nedenfor.
  7. Del dejen i 12 lige store dele, og rul dem flade med en kagerulle.
  8. Placer en ½ spsk. creme i midten af dejen, og saml bollen omkring cremen.
  9. Sørg for at bollen lukkes godt sammen i bunden, og vend den flotte side opad.
  10. Lad fastelavnsbollerne hæve lunt og tildækket på en bageplade beklædt med bagepapir i 20 minutter.
  11. Bag dem i i en forvarmet ovn ved 200 °C  i ca. 12-15 minutter.
  12. Lad dem køle helt ned på en rist og pynt med glasur og frysetørret hindbær, nødder eller andet.

Creme:

  1. Del vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og pisk vanilje sammen med sukker, æggeblommer og majsstivelse i en skål.
  2. Kog mælken op med vaniljestangen i gryden.
  3. Tilsæt mælken til skålen med æggemassen, og pisk cremen en gang igennem.
  4. Hæld cremen tilbage i gryden og kog den op under omrøring.
  5. Lad cremen køle helt ned i en skål inden den fyldes i fastelavnsbollerne.

Opskriften er udviklet af  Madblogger Maria Vestergaard. Få mere inspiration på hendes blog mariavestergaard.dk