Klassiske burgerboller

Hjemmelavede burgerboller af den klassiske slags med økologisk stenformalet hvedemel perfekt til aftensmad eller madpakker

Nogle gange skal man gå helt klassisk til værks og denne opskrift er netop det. Klassiske burgerboller med økologisk stenformalet hvedemel der gør dine burgerboller luftig de får også et godt bid.


Opskrift til ca. 20 boller

Køkkentid
30 min.

Ventetid
80 min.

Ingredienser

Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i den lune mælk, og tilsæt herefter æg, blødt smør, sukker og salt.
  2. Tilsæt mel lidt ad gangen, og ælt derefter dejen godt igennem til dejen er blank og smidig.
  3. Lad dejen hæve tildækket i 30 min. et lunt sted.
  4. Form 20 boller, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bollerne skal trykkes flade, så de er 2 cm i højden.
  5. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i 30 min. eller til dobbelt størrelse.
  6. Pensl bollerne med æg eller vand. Pynt evt. med sesamfrø. Herefter bages bollerne ved 220 °C (200 °C i varmluftsovn) i ca. 9-12 min., eller til de er gyldne.
  7. Lad bollerne køle af på en rist.