Kernerugbrød – Finax brødblanding

Kernerugbrød fyldt med solsikkekerner og hørfrø. Kombinationen af kerne, frø og rugsurdej giver et saftigt rugbrød med dejlig smag og flotte skiver.


Opskrift til 1 rugbrød

Køkkentid
15 minutter

Ventetid
2 timer

Ingredienser

  • 1 ps. Finax Kernerugbrød
  • 1 brev Finax tørgær (svarer til 25 g frisk gær)
  • 7½ dl lunkent vand (ca. 35°C)

Del

Print

Fremgangsmåde:

  1. Bland posens indhold med Finax tørgær i en skål, og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i mindst 5 minutter i en røremaskine ved lav hastighed eller med en håndmixer på højeste trin. Vær opmærksom på, at dejen kan føles våd.
  3. Hæld dejen i en smurt form (2,6 l), glat med en dejskraber, og lad den hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Bag rugbrødet på nederste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 175°C) i ca. 60 minutter.
  5. Tag det færdigbagte brød ud, og stil det til afkøling. Vent med at skære rugbrødet i skiver, til det er helt afkølet.

Tip: Du kan også nemt lave lækre rugsnacks – se opskriften her..