kardemommebrod

Kardemommebrød med sesam

Lækkert og nemt kardemommebrød med sesam udviklet af Ditte Julie Jensen - den store bagedyst 2015


Opskrift til 6-8 personer

Køkkentid
30 min.

Ventetid
30 min.

Ingredienser

1 dl sødmælk
25 g gær
1 æg, str. M/L
75 g blødt smør
250 g Finax hvedemel (ca. +/-)
2 spsk lyst rørsukker
1 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk fint salt

Remonce:

125 g blødt smør
100 g brun farin
50 g mørk sirup
1 tsk stødt kardemomme
1 spsk stødt kanel
4 spsk Finax økologiske sesamfrø

Pynt:

1 æg
2 spsk Finax, sesamfrø
1 spsk perlesukker

Del

Print

  1. Rør alle ingredienser sammen til en dej.
  2. Rul dejen (25 x 35 cm) på et meldrysset bord.
  3. Rør ingredienserne sammen til remonce.
  4. Smør remonce på hele den udrullet dej, og rul den stramt sammen på den korte led.
  5. Placer dejrullen på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Giv den rullede dej et let tryk, og klip små “næb” i dejen hele vejen ned (se billede) med 2-3 cm mellemrum.
  7. Pensl kardemommebrødet med et sammenpisket æg, drys med sesam og perlesukker.
  8. Bag kardemommebrødet ved 200°C varmluft i 25-30 min.

kademommebrod

Besøg Ditte Julie på hendes blog: dittejuliejensen.dk