Juleroulade med abrikos og chokoladecreme

Denne juleroulade med lækre abrikoser og chokoladecreme er en perfekt måde at starte julen på - og så ser den imponerende ud, hvis man skal have gæster eller man skal forkæle familien ekstra meget.

Ditte Julie starter julehyggen med at omdanne den klassiske roulade til en himmelsk juleroulade med søde abrikoser og lækker chokoladecreme. Bagt på Kage Hvedemel, der er perfekt til kager som bages på bagepulver. Du kan læse meget mere om, hvorfor du skal bruge Kage Hvedemel i vores bageskole.


Opskrift til 8 personer

Køkkentid
2 timer

Ventetid
6 timer

Ingredienser

Bund

  • 1 vaniljestang
  • 100 g æggeblommer
  • 100 g lyst rørsukker
  • 160 g æggehvider
  • 20 g lyst rørsukker
  • 60 g FINAX Kage Hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt ingefær

Abrikoskompot

  • 2 blade husblas
  • 200 g tørrede abrikoser
  • 1 vaniljestang
  • 50 g lyst rørsukker
  • Saft fra 2 citroner
  • 1,5 dl vand

Chokoladecreme

  • 100 g mælkechokolade, ca. 40 %
  • 2,5 dl piskefløde

I øvrigt

  • 50 g mælkechokolade
  • orange chokoladespåner
  • lidt guldstøv
  • lidt bladguld

Del

Print

Fremgangsmåde

Bund

  1. Flæg vaniljestangen og skarp nænsomt vaniljekorne ud.
  2. Pisk æggeblommer og 100 g lyst rørsukker sammen med vaniljekorn til en tyk og luftig æggesnaps.
  3. Æggehviderne piskes let, og de 20 g sukker tilsættes og piskes stive.
  4. Vend mel, bagepulver og ingefær i æggesnapsen og bagefter vendes æggehviderne forsigtig i.
  5. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 210°C(190°C varmluft) i ca. 10-15 min.
  6. Når den kommer ud af ovnen, vendes den ud på et nyt stykke bagepapir og rulles med det samme i et rent viskestykke.
  7. Derefter skal den på køl. På den måde holder den form som en roulade og ikke revner.

Abrikoskompot

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
  2. Hak abrikoserne groft, og kog dem møre med de øvrige ingredienser i ca. 15 min.
  3. Blend hele herligheden, og opløs den udblødte husblas direkte i den varme abrikoskompot.
  4. Stil kompotten på køl i en halv time, til den er afkølet og mere fast i det.

Chokoladecreme

  1. Hak chokoladen groft og kom den op i en skål.
  2. Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld den herefter over chokoladen.
  3. Rør chokoladen ud i fløden i små cirkulærebevægelser.
  4. Dæk overfladen med husholdningsfilm, og stil cremen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.
  5. Pisk den helt kolde chokoladecreme luftig.

Samling af rouladen

  1. Smør et tyndt lag abrikosmarmelade udover rouladebunden (hold 2 cm afstand fra den ene kant).
  2. Smør herefter et tyndt lag chokoladecreme og igen hold afstand fra den ene kant.
  3. Rul rouladen stramt sammen uden du skubber fyldet ud af rouladen.
  4. Læg den på køl i mindst 2 timer eller gerne natten over.

I øvrigt

  1. Smelt chokoladen og kom chokoladen op i et kornet.
  2. Dekorer rouladen med nogle fine chokoladestreger, og de øvrige pynteting.

Finax Kage Hvedemel er lavet af dansk vinterhvede, der har et lavere indhold af gluten end almindelig hvedemel til fx brød. Finax Kage Hvedemel gør dit bagværk ekstra luftigt og saftigt, samt giver dine småkager og tærtebunde det rette knæk. Har du ikke Finax Kage Hvedemel, kan du udskifte med en almindelig hvedemel.