Julekringle med remonce

En skøn julekringle der er fyldt med lækker remonce.

Maria Vestergaard har lavet denne julekringle til at forsøde den mærke tid. Forkæl dig selv, famillie og venner med denne skønne kringle.


Opskrift til 8-10 personer

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t. 30 min.

Ingredienser

Kringle

  • 20g gær
  • 80 ml mælk
  • 1 æggeblomme
  • 20 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • ½ tske kardemomme
  • 300 g Kage Hvedemel
  • 150 g smør

Remonce

  • 100 g marcipan
  • 100 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • fintrevet skal af øko appelsin

pensling

  • 1 æggehvide
  • 25 g perlesukker
  • 25 g mandler

Del

Print

Fremgangsmåde

  • Rør gæren ud i mælken og tilsæt sukker, salt, kardemomme og æggeblomme.
  • Tilsæt smør og herefter mel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem.
  • Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 60 min.
  • Imens laves remonce ved at ælte alle ingredienserne sammen.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en størrelse der ca. svarer til 100*15 cm.
  • Fordel remonce langs hele julekringlen.
  • Fold dejen ind over midten og form en kringle.
  • Placer den på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pensl med æggehvider og drys med hakkede mandler og perlesukker.
  • Bag kringlen i ovnen ved 180 graders varme (varmluft) i ca. 15-20 min.
  • Lad kringlen køle helt ned inden servering.