Juleboller med æble og krydderi

Hvad er mere herligt en duften af julekrydderier og nybagte boller? Prøv disse bløde boller som er fyldt med kanel, kardemomme, ingefær og søde æbler.

Vi kan varmt anbefale disse lækre juleboller, udviklet af dygtige madblogger Maria Vestergaard


Opskrift til 12 juleboller

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t 15 min.

Ingredienser

  • 2,5 dl lunken mælk
  • 50 g gær
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. ingefær
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. vanilje
  • 1 spsk. sukker
  • 1 æg
  • 75 g blødt smør
  • 1 æble
  • 500 g Finax hvedemel
  • 1 æg til pensling hvorefter julebollerne drysses med sukker og kanel

Del

Print

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gær i mælk og tilsæt krydderier og sukker.
  2. Tilsæt æg, blødt smør, groft revet æble, og hvedemel og ælt dejen godt igennem.
  3. Lad julebolledejen hæve lunt og tildækket i ca. 60 minutter.
  4. Tænd for ovnen og form bollerne runde evt med en smule mel i hænderne.
  5. Lad bollerne efterhæve tildækket på en bageplade beklædt med bagepapir imens ovnen varmes op.
  6. Pensl med sammenpisket æg og drys med kanel.
  7. Bag julebollerne i ovnen ved 180 graders varme (varmluft) i ca. 15 minutter.