jordbaerkage

Jordbærkage med mascaponecreme

Lækker jordbærkage med marcipan og chokolade, en nem variation af den traditionelle jordbærkage - den er enkelt at lave, og så smager den himmelsk!


Opskrift til

Køkkentid
35 min.

Ventetid
25 min.

Ingredienser

  • 300 g marcipan, revet
  • 150 g koldt smør i terninger
  • 3 hele æg
  • 6 spsk. Finax økologiske hvedemel
  • Smør til formen en rund på 22 cm
  • 50 g smeltet mørk chokolade
  • Mascarponecreme:
  • 250 g mascarpone
  • 2½ dl piskefløde
  • korn af 1 vaniljestang
  • 2 spsk. sukker
  • 1 bakke friske jordbær

Del

Print

  • Rør marcipan og smør godt sammen.
  • Tilsæt ét æg ad gangen og pisk godt.
  • Vend melet i dejen.
  • Fordel dejen i en smurt rund form.
  • Bag bunden i en forvarmet ovn ved 175ºC i ca. 20-25 minutter , til den er lysebrun.
  • Afkøl helt og pensl med smeltet mørk chokolade.
  • Pisk mascarpone, fløde, vaniljekorn og sukker sammen til en luftig masse.
  • Fordel cremen oven på bunden og derefter jordbær.