joedekager

Jødekager

En klassisk julesmåkage, der er super nem at lave, smager lækkert og for mange vækker minder fra barndommen


Opskrift til ca. 100 jødeakger

Køkkentid
25 min.

Ventetid
ca. 2 timer

Ingredienser

  • 500 g Finax hvedemel
  • 400 g smør
  • 250 g sukker
  • 1 æg
  • 2,5 g hjortetaksalt

Del

Print

  1. Bland mel, sukker og hjortetaksalt i en skål.
  2. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen.
  3. Tilsæt æg og ælt dejen let sammen.
  4. Stil dejen tildækket på køl i minimum 2 timer.
  5. Rul dejen ud til 2,5 mm og udstik med en glat udstikker ca. 5 cm. i diameter.
  6. Pensl dem med æg og drys med kanelsukker og fint snittede mandler på midten af hver kage.
  7. Flyt kagerne med en paletkniv, over på bageplader med bagepapir.
  8. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 6-8 min. Husk at kigge til kagerne jævnligt, da ovnens temperatur kan svinge meget.

Tip! Vil du undgå at rulle dejen ud med kagerulle, kan du i stedet dele dejen i to portioner, forme dem til ruller, ca. 5 cm. i diameter og lægge dem på køl i mindst 2 timer eller i fryseren i ½ time