Hindbærsnurrer – Finax brødblanding

Hvis de klassiske kanelsnegle skal have et tvist af sommer, kan du give dig i kast med denne skønne kombination af bær og bagværk i disse lækre hindbærsnurrer.

Giv dine snurrer et tvist af sommer med Frederikke Wærens opskrift på lækre Hindbærsnurrer lavet med Finax Økologiske brødblanding Fødselsdagsboller perfekt til sommerens kagebord.


Opskrift til 16 - 18 stk.

Køkkentid
ca. 45 min.

Ventetid
1 t 15 min.

Ingredienser

1 pose Finax Økologiske Fødselsdagsboller

Hindbærremonce:

100 g blødt smør

150 g rørsukker

175 g marcipan

150 g friske hindbær

1 stor tsk. kartoffelmel

Del

Print

Fremgangsmåde:

  1. Bland posens indhold med Finax tørgær i en skål, og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
  3. Lad dejen stå i skålen, imens du forbereder hindbærremoncen.

Hindbærremonce:

  1. Mos smør med sukker og revet marcipan i en skål. Mos de friske hindbær let, tilsæt kartoffelmel og bland hindbærrene med smørblandingen.

Hindbærsnurrer:

Del dejen i 2, og rul den ene halvdel ud i en firkant (ca. 40 x 40 cm). Smør halvdelen af hindbærremoncen omhyggeligt ud på hele dejen i et tyndt lag, og luk halvdelen af dejen over, sådan, at dejen ligger dobbelt. Del dejen i ca. 8-9 aflange stykker på ca. 4-5 cm i bredden. Skær hvert dejstykke igennem, sådan at der bliver 2 strimler, men lad ca. 1 cm være i den ende, hvor dejen hænger sammen. Læg de 2 strimler ind over hinanden, sådan at de bliver snoet sammen. Man skal gøre det lidt forsigtigt for, at al remoncen ikke ryger ud.  Rul derefter den snoede dej sammen som en snegl, og slut med at fold den ikke-gennemskårne dej-ende ind under sneglen. Det gør ikke noget, at hindbærsnurrerne bliver lidt ”snaskede”. De skal nok blive fine alligevel. Fortsæt på samme måde med den anden halvdel af dejen.

Sæt hindbærsnurrerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 60 minutter ved stuetemperatur. Pensl dem med sammenpisket æg, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 10-14 minutter, til de er gyldne.

Lad hindbærsnurrerne køle lidt af på en rist og servér dem. De smager allerbedst, når de stadig er lidt lune.