Havregrynssmåkager

Knasende sprøde smørbagte havregrynssmåkager. En nem småkage der er en sikker vinder til julehyggen.


Opskrift til ca. 75 småkager

Køkkentid
25 min.

Ventetid
10 min.

Ingredienser

Del

Print

  1. Smelt smør i en gryde og vend havregrynene i. Lad blandingen køle af.
  2. Pisk sukker og æg i ca. 5 minutter til massen er hvid og skummende.
  3. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker  i en skål og vend det i æggemassen.
  4. Kom herefter havregryns massen i dejen og rør forsigtigt rundt.
  5. Sæt små klatter dej på en bageplade med bagepapir, ca. 1 teske pr. kage. Småkagerne flyder meget, så husk god afstand.
  6. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 8-10 min., til de er lysebrune i kanten. Husk at kigge til kagerne jævnligt, da ovnens temperatur kan svinge meget.