gulerodskage

Gulerodskage

Findes der noget bedre end en nybagt gulerodskage med ostecreme på toppen? Her får du en nem opskrift på den klassiske gulerodskage.


Opskrift til 1 kage (springform)

Køkkentid
35 min

Ventetid
40 min

Ingredienser

  • 225 g. brun farin
  • 1½ dl olie
  • 3 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 200 g. Finax hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • ½ tsk. salt
  • 1½ tsk. kanel
  • 40 g. hakkede hasselnødder
  • 2-3  fintrevne gulerødder

Ostecreme:

  • 200 g flødeost
  • 100 g. smør
  • 180 g. flormelis
  • skal af 1 revet citron
  • Saften fra 1 citron
  • 50 gram hakkede og ristede hasselnødder til pynt

Del

Print

  1. Rør brun farin og olie sammen, pisk herefter et æg i ad gangen.
  2. Kom alle de tørre ingredienser i, bland det godt sammen til dejen er ensartet og vend til sidst de revne gulerødder i.
  3. Hæld dejen hen i en smurt springform og bag i ca. 30-40 min. ved 200° (185° varmluft)
  4. Lad kagen køle helt af.
  5. Pisk glasuren sammen til den er luftig og cremet.
  6. Del kagen på midten og fordel halvdelen af cremen på bunden. Læg toppen på og fordel resten af cremen ud over kagen.
  7. Pynt med ristede hakkede hasselnødder