glutenfri pizza

Grundopskrift på glutenfri pizzabund

Bliv pizza-mester med denne super-gode opskrift!


Opskrift til 3 pizzabunde

Køkkentid
35 min.

Ventetid
25 min.

Ingredienser

  • 1,5 tsk. salt
  • 1,5 tsk. sukker
  • 25 g gær
  • 0,5 dl olivenolie
  • 3,5 dl vand (37°)
  • 5 dl Glutenfri Grov Melmix (grøn pakke) eller Urkraft melmix durra/havre
  • 2 dl Melmix (rød pakke)

Del

Print

  1. Bland salt, sukker, olivenolie og gær. Rør rundt, til gæren er opløst.
  2. Tilsæt lunkent vand og rør rundt med en elpisker. Hvis du bruger melblandinger med fiber eller majs, opnår du den bedste konsistens ved at tilsætte 5-7 spiseskefulde ekstra vand.
  3. Pisk de glutenfri melblandinger i lidt ad gangen. Dejen skal piskes i 4-5 min., så den bliver tyk og lidt sej i konsistensen – næsten som en marengsdej.
  4. Bred ud til runde 3, meget tynde pizzabunde. Tænk på, at dejen trækker sig lidt sammen. Skær til og lad den hæve udækket i 20 minutter.
  5. Bag pizzabundene i 5-7 minutter ved 200° C i den nederste del af ovnen.
  6. Lad bundene køle lidt ned før du dækker dem med det ønskede fyld.
  7. Bag pizzaerne i bunden af ovnen ved 250° C indtil al osten er smeltet. Hold øje med pizzaerne under bagningen så de ikke brænder på.

Tip! Du kan fryse de færdige pizzabunde ned. Så er de nemme at finde frem senere og komme fyld på.