Grovkernerugbrød – Finax brødblanding

Grovkernerugbrød er fuldkorn når det er bedst. Rugbrødet med surdej er fyldt med chiafrø og bløde synlige kerner. Et rugbrød med god smag, flotte skiver og lang holdbarhed.


Opskrift til

Køkkentid
15 minutter

Ventetid
2 timer

Ingredienser

Del

Print

Fremgangsmåde:

  1. Bland posens indhold med Finax tørgær i en skål, og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i mindst 5 minutter i en røremaskine ved lav hastighed eller med en håndmixer på højeste trin. Vær opmærksom på, at dejen kan føles våd.
  3. Hæld dejen i en smurt form (2,6 l), glat med en dejskraber, og lad den hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Bag rugbrødet på nederste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 175°C) i ca. 60 minutter.
  5. Tag det færdigbagte brød ud, og stil det til afkøling. Vent med at skære rugbrødet i skiver, til det er helt afkølet.

Tip: du kan også lave små madpakkebrød – se opskriften her.