Grove pølsehorn

Nemme pølsehorn med masser af smag bagt med fuldkornshvedemel. Perfekte i madpakken eller til den lille sult.


Opskrift til 16 pølsehorn

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 30 min

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1 ¼ dl vand
  • 1 ¼ dl mælk
  • 1 æg
  • 40 g sukker
  • 5 g salt
  • 100 g smør
  • 200 g Finax Fuldkornshvedemel
  • 400 g Finax Hvedemel eller
  • Finax Manitoba Hvedemel
  • 8 pølser
  • Ketchup

Del

Print

Børnenes favorit! Lækre og nem opskrift på pølsehorn bagt med fuldkornshvedemel. God i madpakken eller til den lille sult. Kan fryses ned, så lav bare en stor portion.

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i vandet, og tilsæt lun mælk (ca. 30°C).
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser, på nær hvedemel, og rør sammen. Kom herefter hvedemelet i lidt ad gangen.
  3. Ælt dejen godt, til den er glat og elastisk.
  4. Lad dejen hæve tildækket med et fugtigt viskestykke i 15 minutter.
  5. Slå dejen sammen, og del den i 2 lige store stykker.
  6. Form de 2 stykker dej lidt runde, og lad dem hvile i 5-10 minutter.
  7. Rul dejen ud som en pizza, ca. 35 cm i diameter, og lad den hvile lidt.
  8. Del hver pizza i 8 slices, og halver de 8 pølser, så du har 16 stykker. Kom lidt ketchup på den del, der er bredest, og læg en pølse på.
  9. Pak pølsen ind ved at rulle dejen sammen. Læg pølsehornene på bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ca. 45 minutter.
  10. Pensl pølsehornene med vand eller æg, og bag dem ved 200˚C (varmluft 180°C) i ca. 15 minutter.