grove burgerboller

Grove burgerboller

Hjemmelavede burgerboller fuldender enhver burger. Her får du lækker opskrift med ølandshvede og havregryn, og resultatet er bløde, saftige og smagsfulde burgerboller.

Der er ikke noget bedre end hjemmebagte burgerboller og godt fyld. Denne opskrift er en lidt grovere version end den klassiske burgerbolle. Her er tilføjet havregryn og sigtet ølandshvedemel.


Opskrift til 20 boller

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 time

Ingredienser

75 g gær
6½ dl. lunken mælk
2 æg
150 g blødt smør
100 g sukker
1½ tsk salt
1000 g Finax hvedemel
150 g Finax havregryn
150 g Finax Ølandshvedemel

Del

Print

Fremgangsmåde:

  1. Lun mælken (ca. 30°C.) og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt æg, blødt smør, sukker, salt og havregryn.
  3. Kom melet i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til dejen er blank og lind, hold evt. lidt af melet tilbage.
  4. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter. et lunt sted.
  5. Del dejen i 20 lige store stykker, og form dem til boller.
  6. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og tryk bollerne flade, så de er 2 cm i højden.
  7. Lad bollerne hæve tildækket på et lunt sted i 30 minutter eller til dobbelt størrelse.
  8. Pensl bollerne med æg eller vand og drys med havregryn eller blandede frø.
  9. Bag bollerne i en forvarmet 220 °C (200 °C i varmluftsovn) i ca. 9-12 minutter, eller til bollerne er gyldne.
  10. Lad bollerne køle af på en rist.