grovboller med grøntsager

Grovboller med grøntsager

Lavt nemt og enkelt lækre grovboller med grøntsager af Finax Grovbolleblanding.

Maria Vestergaard har lavet saftige og smagfulde grovboller med fuldkorn og grøntsager ud af Finax grovbolleblanding. Perfekte til sandwichboller, ungernes madpakke eller gnavebolle til mellemmåltidet.


Opskrift til 20 boller

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t 15 min.

Ingredienser

  • 1 ps. Finax Grovboller – Brødblanding
  • 2 breve Finax tørgær (svarer til 50 g frisk gær)
  • Ca. 5 dl vand
  • 2 store gulerødder
  • ½ squash
  • 1 cm frisk ingefær (eller 1 tsk. stødt ingefær)
  • 1 tsk. gurkemeje

Del

Print

Fremgangsmåde:

  1. Bland posens indhold med Finax tørgær i en skål, og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
  3. Riv grøntsagerne og tilsæt dem sammen med gurkemeje til bolledejen, ælt det sammen.
  4. Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time.
  5. Form grovbollerne som store sandwichboller eller mindre gnaveboller.
  6. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad bollerne efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  7. Pensl med æg og drys med solsikkekerner
  8. Bag sneglene ved 220˚C (varmluft = 200 °C) i ca. 10-20 minutter, alt efter hvor store bollerne er formet

Har du ikke en Finax Bolleblanding ved hånden, kan du lave din bløddej selv fra bunden, få opskriften her.